Entertainment

DaBaby reageert voor het eerst op neerschieten inbreker: "Je moet jezelf verdedigen"

foto: YouTube: FULL SEND PODCAST
  1. Newschevron right
  2. DaBaby reageert voor het eerst op neerschieten inbreker: "Je moet jezelf verdedigen"

DaBaby heeft zich tijdens de Full Send-podcast voor het eerst uitgelaten over de veelbesproken poging tot inbraak op zijn landgoed. De rapper schoot in april een indringer neer die bij hem probeerde in te breken.

Aan het werk aan album

DaBaby onthulde dat hij in de studio in zijn huis aan het werk was aan zijn album toen hij lucht kreeg van indringers op zijn terrein. "Er is niet daadwerkelijk in mijn huis ingebroken. Ze sprongen over een hek, waardoor ze bij mij op het terrein terechtkwamen. Ze droegen zwarte hoodies en zaten geknield achter een muur en nog wat andere spullen." De rapper zat op dat moment zelf in een creatief proces. "Ik was in de studio bezig om de tracklist voor mijn album samen te stellen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Telefoontje voelde niet goed

Er was tijdens het voorval toevallig iemand rondom het huis van DaBaby aan het werk. "Het was geen beveiliger, maar meer iemand die nog wat zaken rondom het huis voor me zou opknappen. Hij belde me en zei: 'Er loopt iemand bij jou op het voetbalveld'. Ik merkte aan zijn stem dat ik naar buiten moest gaan. De manier waarop hij sprak, voelde niet goed. Ik pakte mijn wapen en ging erop af."

Gecontroleerd onder hoge druk

DaBaby schoot de indringer uiteindelijk zelf in zijn been. "Je moet jezelf verdedigen. Vooral ik, omdat ik kinderen heb." Volgens de rapper had de situatie heel anders af kunnen lopen als zijn dochters thuis waren geweest. "Als een van hen daar was geweest, zou het heel anders gelopen zijn. Ik zou waarschijnlijk nog beschermender zijn geweest, wat voor anderen fataal kan aflopen. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, ben ik veel gecontroleerder in situaties onder hoge druk dan mensen denken dat ik ben."

DaBaby werd niet vervolgd voor het neerschieten van de inbreker, omdat hij handelde uit zelfverdediging. De rapper belde direct na het incident zelf de hulpdiensten, waarna de verdachte met spoed naar het ziekenhuis gebracht kon worden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie