OMG

Er is wéér een walrus gespot op de Nederlandse kust

foto: Shutterstock/Maximillian cabinet
  1. Newschevron right
  2. Er is wéér een walrus gespot op de Nederlandse kust

Op het strand bij het Noord-Hollandse Petten is in de nacht van zaterdag op zondag een walrus gezien. NH Nieuws schrijft dat het om walrus Thor gaat, een jongvolwassen mannetje dat in goede conditie is.

Walrus Thor

Walrus Thor ging even het strand op en ging daarna direct terug de zee in. Het is de tweede keer binnen een jaar tijd dat er in Noord-Holland een walrus wordt gespot. Het klinkt misschien leuk, zo'n jonge walrus op een strand in Nederland, maar dat is het eigenlijk niet. Walrussen horen hier helemaal niet thuis.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Er is iets aan de hand

Van Dijk zegt tegen NH Nieuws dat ze het dier vannacht goed in de gaten hebben gehouden. "We gingen kijken hoe hij bewoog en of alles goed met hem was", legt hij uit. Het is nog onduidelijk waarom walrussen het de laatste jaren zuidelijker opzoeken. "Wat bijzonder is dat de afgelopen twintig jaar geen walrussen zijn gezien in Nederland en Europa en dat afgelopen jaar er opeens drie opduiken. Er is iets aan de hand", zegt Van Dijk.

Ruimte en rust

Pieterburen roept op om een melding te maken als mensen de walrus zien. Verder wordt er benadrukt dat mensen het dier rust en ruimte moeten geven. "Het dier was nu nog op een rustig strand, maar hij kan zo morgen op een druk stand komen. Let op en geef hem rust."

Ster advertentie
Ster advertentie