OMG

Hoogbegaafde Laurent Simons (12) gaat natuurkunde studeren in München

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Hoogbegaafde Laurent Simons (12) gaat natuurkunde studeren in München

Laurent Simon (12) gaat in München studeren. De Vlaams-Nederlandse jongen heeft een IQ van 145 en is ingeschreven als doctorandus in de experimentele fysica (natuurkunde) aan het gerenommeerde Max Planck Instituut. Dat vertelt zijn vader in gesprek met het Duitse persagentschap DPA.

Stage in München

Laurent rondde afgelopen zomer zijn master in de fysica in Antwerpen af na slechts één jaar studeren. Nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging in de Duitse stad München. De vader van Laurent vertelt dat zijn zoon begin dit jaar voor zijn master stage liep aan het Max Planck Instituut voor Kwantumoptica, in het Garching-onderzoekscentrum in München. Daar hielp hij bij een onderzoeksproject om met behulp van een laser de kleinste kankercellen op te sporen in het bloed.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wonderkind

Laurent wordt online omschreven als wonderkind en dat is niet voor niets. Op zesjarige leeftijd verliet hij de lagere school en op zijn achtste het voortgezet onderwijs. Vervolgens haalde hij in een mum van tijd zijn bachelor in Antwerpen en daarna studeerde hij elektrotechniek in Eindhoven. Zijn master in de kwantumfysica is ook in de pocket. Naar eigen zeggen vond hij die "fysica-opleiding eigenlijk niet eens zo moeilijk".

Ster advertentie
Ster advertentie