Up 2 Date

Laurent Simons (9) haalt bachelordiploma aan TU Eindhoven

foto: youtube/NOS Jeugdjournaal
  1. Newschevron right
  2. Laurent Simons (9) haalt bachelordiploma aan TU Eindhoven

Toen ik negen jaar oud was, speelde ik buiten en zat ik net in groep 6. De schoolcarrière van de negenjarige Laurent Simons gaat een stuk sneller, want hij behaalt binnenkort zijn bachelordiploma Electrical Engineering aan de Technische Universiteit Eindhoven. De studie duurt gemiddeld drie jaar, maar Laurent gaat het binnen een jaar al afronden.

Drie keer slimmer dan de beste student

Volgens de mentor van Laurent Simons, hoogleraar Peter Baltus, is hij "drie keer slimmer" dan de beste student die hij ooit heeft ontmoet. "Hij bereikt een niveau van oplossingen bedenken die veel volwassen studenten nooit bereiken." Dat hij sneller kennis verwerft dan anderen, bleek al snel. Laurent ging als zes jarige al naar de middelbare school. Een jaar later begon hij een onderzoekstraject aan het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. Doordat hij al op zulke jonge leeftijd al die opleidingen wist af te ronden, krijgt hij een vermelding in het Guinness Book of World Records.

Iets misgegaan

Laurent heeft een IQ van 145, maar volgens zijn vader ligt het waarschijnlijk hoger. Hoe dat kan, kan hij alleen maar lachend gokken: "Er moet iets misgegaan zijn in zijn hersenen, toen hij nog in de buik van zijn moeder zat. Gelukkig in positieve zin."

Levensverlenging

Het is nog niet precies bekend wat Laurent Simons precies na het behalen van zijn bachelordiploma Electrical Engineering gaat doen, maar je kan je wel voorstellen dat heel veel scholen hem graag zouden willen. Eerder dit jaar vertelde hij het NOS Jeugdjournaal dat geneeskunde hem best interessant leek en daar heeft hij een goede reden voor: levensverlenging. "Dus dat je mensen langer laat leven, door delen van het lichaam zoals het hart, longen, hand, benen en hersenen kan vervangen door techniek." Laurent wil dat iedereen langer kan leven en kwam op het idee door de medische toestand van zijn grootouders: "Mijn opa en oma zijn hartpatiënt, daarom wil ik ze helpen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

AMERIKANEN WILLEN LAURENT

Laurent deed al zomercursussen voor hoogbegaafde kinderen bij de Stanford en Fairfield University, dus hij staat op de radar in het buitenland. Het verbaast dan ook niemand dat na zijn eindproject een delegatie van Amerikaanse universiteiten naar ons land komt om samen met de TU Eindhoven te kijken of ze met Laurent kunnen samenwerken.

Ster advertentie
Ster advertentie