OMG

Onterecht veroordeelde man ontvangt 9,8 miljoen dollar van staat Philadelphia

foto: Twitter: ajplus
  1. Newschevron right
  2. Onterecht veroordeelde man ontvangt 9,8 miljoen dollar van staat Philadelphia

Chester Hollman III zat bijna dertig jaar onterecht vast voor moord. De Amerikaan ontvangt nu 9,8 miljoen dollar in een van de grootste schikkingszaken die de staat heeft gekend.

zelfde auto

Hollman werd in 1991 gearresteerd voor de moord op een student aan de University of Philadelphia. Bij een gewapende overval werd een student doodgeschoten. De toen 21-jarige Hollman had nog geen strafblad en werkte als vrachtwagenchauffeur, maar werd veroordeeld omdat hij in een soortgelijke auto reed als de auto die werd gebruikt voor de overval. Hollman hield tijdens de rechtszaak vol dat hij onschuldig was maar werd uiteindelijk wel veroordeeld als de dader.

gedwongen getuigenverklaringen

Nu is de werkwijze van de politie toentertijd aan het licht gekomen. Een rechter bepaalde vorig jaar dat de veroordeling vooral tot stand kwam door gedwongen getuigenverklaringen. De aanklagers en wetshandhavers hielden ook bewijs achter dat Hollman had kunnen helpen in deze zaak. Daarom ontvangt de 49-jarige man nu 9,8 miljoen dollar ter compensatie. Dit is 50.000 dollar minder dan de grootste schikkingszaak ooit in Philadelphia.

Ster advertentie
Ster advertentie