OMG

22-jarige Amerikaanse vrouw wint miljoen dollar in 'vaccinatieloterij'

foto: WKYC Channel 3
  1. Newschevron right
  2. 22-jarige Amerikaanse vrouw wint miljoen dollar in 'vaccinatieloterij'

Omdat er in sommige staten van de Verenigde Staten weinig mensen bereid zijn een coronavaccin te nemen, zijn er verschillende loterijen gelanceerd om het vaccineren aantrekkelijker te maken. Als je je laat vaccineren maak je dan kans op een geldprijs. Abbigail Bugenske (22) uit Ohio is de eerste die wint in de zogenaamde Vax-a-Million-loterij.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Miljonair

Bugenske wint niet zomaar een geldprijsje, ze mag zich meteen een miljonair noemen. "Het voelt alsof dit een ander persoon overkomt", zegt ze in een persconferentie. Wat ze gaat doen met het geld, weet ze nog niet. "Ik ga sowieso wat doneren aan goede doelen, maar ik weet het nog niet precies." Wellicht gaat ze ook nog een tweedehands auto kopen.

De 22-jarige vrouw had zich overigens niet over laten halen door de loterij om gevaccineerd te worden. Ze had de vaccinatie namelijk al gehaald voordat ze had gehoord van de loterij. "Ik vind de loterij wel een goed idee. Als je ziet hoeveel mensen zich hebben aangemeld naar aanleiding van de Vax-a-Million-loterij, dan denk ik dat het wel heeft gewerkt."

Geldprijzen en gratis bier

Ook in Colorado, Maryland, New York, Oregon en Californië kunnen mensen meedoen met een 'vaccinatieloterij'. Californië heeft het meeste geld voor de loterij uitgetrokken, namelijk in totaal 116,5 miljoen dollar. Tien mensen maken daar kans op een hoofdprijs van 1,5 miljoen dollar.

Op andere plekken in Amerika zijn er andere initiatieven georganiseerd om twijfelaars over de streep te halen toch een vaccin te nemen. Zo krijg je in West Virginia 100 dollar als je tussen de 18 en 35 bent en een prik hebt gehaald. In New Jersey mag iedereen van 21 jaar en ouder een gratis biertje halen bij een deelnemende brouwerij.

Ster advertentie
Ster advertentie