OMG

Meisje van 13 gebruikt al het spaargeld van haar ouders voor mobiele games

foto: Foto ter illustratie/ Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Meisje van 13 gebruikt al het spaargeld van haar ouders voor mobiele games

Een meisje van dertien jaar uit China heeft het volledige spaargeld van haar ouders erdoorheen gejaagd aan spelletjes op haar mobiele telefoon. Ze heeft maar liefst 16,800 dollar uitgegeven aan het kopen van game-accounts, en alsof dat nog niet genoeg was, heeft ze ook nog eens 30,000 dollar besteed aan game-aankopen, schrijft Jerusalem Post.

Schrikken

Het begon allemaal toen de moeder van het meisje een verontrustend telefoontje kreeg van een bezorgde leraar van de school. De leraar uitte zijn vermoeden dat het meisje verslaafd was aan zogenaamde 'pay-to-play-spelletjes'. Toen de moeder haar eigen bankrekening controleerde, schrok ze enorm: er stond slechts 7 cent op. Het meisje had in de periode van januari tot mei meer dan 15.000 dollar uitgegeven aan het kopen van game-accounts en bijna 30.000 dollar aan losse aankopen binnen de spelletjes. Bovendien bleek ze ook regelmatig geld over te maken naar klasgenoten, die dat geld vervolgens ook weer aan de spelletjes besteedden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Emotioneel

In een emotioneel interview met de regionale tv-zender Elephant News deelde het meisje haar verhaal. Ze bekende dat ze de bankrekening van haar moeder had gekoppeld aan haar mobiele telefoon, maar ze besefte niet hoeveel geld ze eigenlijk uitgaf. Ze gaf ook toe dat ze, nadat ze ontdekte dat ze geld kon uitgeven, regelmatig haar vrienden geld moest geven.

''Ze bleven de hele dag zeuren totdat ik ze geld gaf'', vertelde ze aan Elephant News. ''Ik durfde het ook niet aan een leraar te vertellen, omdat ik bang was dat hij het aan mijn ouders zou doorvertellen.''

Geld terug?

Uiteindelijk wiste het meisje al haar chatgesprekken en transactiegeschiedenis om haar acties voor haar ouders te verbergen. Maar helaas maakte ze de situatie alleen maar erger. Haar moeder heeft meerdere keren geprobeerd om geld terug te krijgen van verschillende platforms, maar tot nu toe zonder succes.

Ster advertentie
Ster advertentie