OMG

Jongen rekent 100 euro aan boodschappen af voor oudere vrouw die pincode is vergeten

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Jongen rekent 100 euro aan boodschappen af voor oudere vrouw die pincode is vergeten

Afgelopen zondag vond er een hartverwarmende gebeurtenis plaats in een Albert Heijn-filiaal in Amersfoort. Een jongeman schoot te hulp toen een oudere vrouw herhaaldelijk een verkeerde pincode invoerde bij de kassa. Hij betaalde vervolgens uit eigen zak haar boodschappen ter waarde van zo'n 100 euro. "Wat een engel!"

Pincode vergeten

Het verhaal via een andere klant van de supermarkt. Ruud Stuivenberg was getuige van het voorval en deelde zijn ervaring met Editie NL. Hij beschreef hoe de oudere vrouw rustig en wat verstrooid haar boodschappen vanuit haar karretje op de band legde.

Toen het op betalen aan kwam ging het mis. "De vrouw toetste twee keer de verkeerde code in. En een derde keer betekende uiteraard dat haar pas geblokkeerd zou worden." Op het moment dat de vrouw zich enigszins gestresst haar pincode probeerde te herinneren dook er een man op. "Deze krijgt u van mij", zei hij voor hij zijn eigen pinpas tegen het apparaat hield. Vervolgens was hij alweer verdwenen.

Ontdaan

"In eerste instantie begreep ze niet wat er was gebeurd", vertelt Ruud aan Editie NL over de momenten van na het voorval. "Ze was nog steeds aan het nadenken over haar pincode en wilde naar de geldautomaat lopen – niet beseffende dat je daar natuurlijk ook een pincode nodig hebt. De caissière heeft haar toen uitgelegd dat er al was betaald." De vrouw was ontdaan en moest de situatie zichtbaar verwerken. "Hoe is het mogelijk... dit kan toch niet waar zijn...", mompelde ze na.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hartverwarmend

Niet alleen de vrouw was verbaasd, ook Ruud vond het een bijzonder moment. Hij kon het niet laten de hartverwarmende gebeurtenis te delen in de buurtapp Nextdoor. Hier werd de jongen overspoeld met complimenten. "Hartverwarmend", "Kippenvel" en "Wat een engel" zijn enkele van de reacties.

Wie de jongen is, is helaas niet bekend. Voor Ruud en de rest van de klanten kon beseffen wat er gebeurde, had zowel hij als de vrouw het pand al verlaten.

Ster advertentie
Ster advertentie