OMG

Kat zorgt voor enorme schade aan zojuist opgeknapt gemeentehuis in Friesland

foto: Foto ter illustratie / Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Kat zorgt voor enorme schade aan zojuist opgeknapt gemeentehuis in Friesland

Kat-astrophe in Dokkum! Een nieuw opgeknapt gemeentehuis stond op het punt zijn deuren te openen, maar bij de laatste werkzaamheden zette een kat onbedoeld de kraan van een leiding open waardoor er flinke waterschade ontstond. De schade is ruim 10.000 euro.

Ravage

Na maanden van hard werken was het nieuwe gemeentehuis in Friesland bijna helemaal af. ''Alles was pico bello,'' vertelt wethouder Bert Koornstra aan het AD. ''Tot ik vorige week een telefoontje kreeg van ambtenaren dat er een flinke lekkage was.''

Tijdens de verbouwing is er een nieuwsgierige kat onopgemerkt het gebouw binnen geglipt. De bouwvakkers zagen het gebeuren, maar konden de kat nergens meer vinden. De kat bleek wel degelijk nog in het gebouw te zitten, en wist daar een kraan open te zetten. Het water drong door in de muren en meubels, en lekte zelfs de kelder in via de vloer. De totale schade bedraagt meer dan 10.000 euro.

Na de ontdekking van de schade is de kat uit het gebouw gezet.

Opening

Ondanks de schade kan de officiƫle opening op 22 mei gewoon doorgaan. Het getroffen deel van het gebouw zal voorlopig gesloten blijven. Een aantal gemeentemedewerkers zal tijdelijk op een andere locatie moeten werken totdat de schade is hersteld.

Ster advertentie
Ster advertentie