OMG

Man brengt geleend boek 96 jaar te laat terug

foto: St Helena Public Library
  1. Newschevron right
  2. Man brengt geleend boek 96 jaar te laat terug

Een Amerikaanse man, Jim Perry (75), bracht begin mei een boek dat hij thuis had liggen bijna honderd jaar te laat terug naar de bibliotheek. Hij vond het boek in een doos van zijn overleden vrouw. Hij denkt dat haar opa het boek in 1927 heeft geleend.

Bijzondere vondst

De man vertelde tegen St. Helena Star dat hij aan het schoonmaken en opruimen was toen hij het boek Lossing's History of The United States vond. "De doos met boeken stond op een lekker koel plekje in ons huis", zegt hij. Jim bracht het boek vervolgens naar de bieb zonder zijn gegevens achter te laten. De bieb wilde met de man in contact komen en deed een poging via een tv-programma om de man te vinden. Jim zag de uitzending en nam contact op. Het boek heeft nu een plek gekregen in de vitrinekast aan de ingang van de bibliotheek.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hoge boete

Op een papiertje in het boek stond vermeld dat er een boete van vijf cent per dag stond voor elke dag dat het boek te laat werd ingeleverd. St Helena Star berekende de boete en zei dat de boete $ 1756 dollar is. "Ik zit in de financiƫle problemen", zou Jim op grappige wijze gezegd hebben tegen een familielid. Gelukkig hoeft hij de boete niet te betalen.

Ster advertentie
Ster advertentie