OMG

Man (85) bezoekt dementerende vrouw elke dag vanuit raam tijdens lockdown

  1. Newschevron right
  2. Man (85) bezoekt dementerende vrouw elke dag vanuit raam tijdens lockdown

Door het coronavirus moeten veel oudere mensen in quarantaine blijven, omdat zij tot de risicogroep behoren. Dat is helaas ook het geval voor de 80-jarige Lauren Barber die lijdt aan alzheimer. Door de maatregelen rondom het coronavirus kan zij namelijk geen bezoek meer ontvangen in het tehuis waar zij verblijft. Gelukkig bedacht haar 85-jarige echtgenoot Robert Barber iets om de liefde van zijn leven toch nog elke dag te zien. De beelden van opa Robert gingen viral en hij veroverde al onze harten!

"Ik wil zo graag bij je zijn"

In de video die werd opgenomen door kleindochter Alicia is te horen hoe Lauren verdrietig reageert als zij haar man via het raam ziet. "Ik wil zo graag bij je zijn", zegt ze. Haar man Robert probeert vervolgens alles uit te leggen: "Dat wil ik ook, maar dat kan niet vanwege het virus. Er is een nieuw virus dat rondgaat, daarom heeft iedereen een mondkapje op en moeten we uit elkaars buurt blijven. Dit is voorlopig de beste oplossing." Lauren wordt hierdoor nog verdrietiger en zegt huilend: "Maar ik hou van je." Robert: "Ik ook van jou, maar niet huilen. Je moet juist blij zijn om me te zien."

Plekje in haar hart

Lauren en Robert zijn al 62 jaar getrouwd. In een interview met 12News vertelt hun kleindochter Alicia hoe sterk de liefde van haar grootouders is.

"Het is mijn hele leven lang geweldig geweest om te zien hoe sterk hun liefde is. Haar geheugenverlies heeft een grote impact op onze hele familie. Wij bestaan vrijwel niet meer in haar geheugen, maar mijn opa nog altijd wel. Het is zo speciaal voor mij dat zij nog steeds dat stukje in haar hart vrij heeft voor mijn opa."

@aliciajbarber1

Thank you everyone for all the love and support shown to my family! Here are some photos of grandparents’ journey together ♥️ ##fyp ##foryoupage ##viral

♬ Lauren and Bob - aliciajbarber1
Ster advertentie
Ster advertentie