OMG

Beste vrienden kregen 2% kans op overleven, halen 18 jaar later samen diploma

foto: Instagram @ladbible
  1. Newschevron right
  2. Beste vrienden kregen 2% kans op overleven, halen 18 jaar later samen diploma

Een foto van twee beste vrienden gaat viral. Het gaat om Odin Frost en Jordon Granberry, beiden 18 jaar en uit Texas, die een foto namen bij hun diploma-uitreiking. De foto is een speciale recap van een foto die ze jaren geleden namen.

2% overlevingskans

Op zich is er niets speciaals aan een foto van je diploma-uitreiking, maar deze foto is een tikkeltje anders. Zowel Odin als Jordon zitten in een rolstoel. Bij hun geboorte kregen beide ouders van de twee te horen dat hun zoons 2% kans op overleven hadden. Als ze hun jongere jaren overleefden, zouden ze nooit kunnen lopen en in een 'vegetatieve staat' leven. Dat betekent dat ze wel wakker worden, zelfstandig ademenen en rondkijken, maar dat er geen mogelijkheid is om met ze te communiceren.

eerste schooldag

Odin en Jordon overtroffen alle verwachtingen en de ouders van de twee maakten op de eerste schooldag van de twee trots een foto. De vrienden waren toen drie jaar oud en deelden een stoel. Vanaf die dag waren de twee beste vrienden en deelden ze een speciale band, ook al ging dat bijna al die tijd volledig zonder te praten.

in de wolken

Op hun laatste schooldag bij het officieel afronden van de middelbare school en het behalen van hun diploma, maakten ze eenzelfde soort foto. Tegen LadBible zegt de vader van Odin: "Mijn zoon en zijn beste vriend kregen allebei te horen dat hun overlevingspercentage ongeveer 2 procent zou zijn. Dat ze nooit zouden lopen en dat ze in een vegetatieve staat zouden leven - áls ze ouder dan 7 jaar zouden worden. Beiden liepen vandaag het podium op en studeerden af. Ik was helemaal in de wolken en ben zó ontzettend trots op hem."

- Goed nieuws is geen nieuws? Nee hoor, bij FunX telt positief nieuws net zo goedl! #feelgoodfriday

Ster advertentie
Ster advertentie