OMG

Vrouw (21) stopte met droombaan als danslerares om vrachtwagenchauffeur te worden

foto: bruru.jp/rino/
  1. Newschevron right
  2. Vrouw (21) stopte met droombaan als danslerares om vrachtwagenchauffeur te worden

De 21-jarige Rino Sasaki maakte een opmerkelijk eind aan haar droombaan als danslerares. De Japanse vrouw danste iedere dag met plezier, maar gaf alles op toen haar vader ziek werd. Rino haalde haar vrachtwagenrijbewijs en ging samen met haar vader de weg op, omdat hij de lange werkdagen niet meer alleen volhield.

Vastbesloten

De moeder van Rino Sasaski en zelfs haar vrienden en collega's zeiden dat ze niet moest stoppen met dansen, maar de jonge vrouw was vastbesloten om haar vader te steunen. "Ik vond het geweldig om les te geven in de traditionele Kimono-dans, maar ik kon mijn vader niet alleen laten rijden toen ik hem zo ziek zag."

Mooiste van de wereld

Rino wordt tegenwoordig ook wel de mooiste vrachtwagenbestuurder van de wereld genoemd en zegt dat ze dat als een compliment ziet: "Ik vind het een compliment als mensen zeggen dat ik de mooiste vrachtwagenchauffeur van de wereld ben, maar ik sta ook wel mijn mannetje!" Tegenwoordig rijdt ze overigens niet meer samen met haar vader, maar heeft ze haar eigen vrachtwagen. Een Volvo waar ze erg trots op is:

Bedrijfskledinglijn

Rino vindt het belangrijk om het stereotype van gespierde vrachtwagenchauffeurs te ontkrachten. Ze hoopt dan ook dat haar verhaal andere Japanse vrouwen inspireert om ook de transportwereld in te gaan. Misschien weet ze die dames te overtuigen met een kledinglijn voor veilige bedrijfskleding voor vrouwen. Dat wil Rino gaan uitbrengen omdat het volgens haar hard nodig is: "Omdat ik klein ben, bestaat er geen werkkleding voor mij. Ook geen kleine handschoenen of kleine veiligheidsschoenen."

Ster advertentie
Ster advertentie