OMG

Architectenbureau onthult plannen voor eerste stad op Mars in 2054

foto: Twitter: AbibooArchs
  1. Newschevron right
  2. Architectenbureau onthult plannen voor eerste stad op Mars in 2054

ABIBOO Studios heeft de eerste plannen onthuld voor een bewoonbare stad op planeet Mars. Nüwa, zoals de stad moet gaan heten, zou plek hebben voor 250.000 mensen, maar de bouw ervan zou pas kunnen beginnen in 2054.

Nüwa

De naam Nüwa komt uit de Chinese mythologie en is de naam van een cultuurheldin die volgens de traditie de bevolking stapsgewijs elementen van de Chinese beschaving hebben bijgebracht. Het architectenbureau heeft op zijn website de eerste foto's geplaatst om mensen een idee te geven hoe de stad eruit zou gaan zien. De huizen op Nüwa worden verticaal gebouwd in de rand van een klif, om zo de atmosferische druk te verminderen en straling te voorkomen. De straling op Mars is dodelijk voor mensen als zij er niet tegen worden beschermd. Op Mars is het wel mogelijk om koolstofdioxide en water te houden, wat ABIBOO onder andere wil gebruiken om staal te maken voor de bouw van de stad.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

2054

Nüwa zou over dezelfde belangrijke dingen beschikken als een normale stad, zoals huizen, kantoren en groene gebieden. De ontwerpen van ABIBOO zijn gebaseerd op wetenschappelijke artikelen over Mars van verschillende wetenschappers.

Als je al plannen aan het maken bent om je koffer te pakken voor een verhuizing naar Mars, zul je nog even moeten wachten. Het bouwen van de stad staat pas gepland om te beginnen in 2054 en voordat de stad echt bewoonbaar is, zal men waarschijnlijk moeten wachten tot na het jaar 2100.

Ster advertentie
Ster advertentie