OMG

Rode stempotloodjes massaal te koop aangeboden: "limited edition, 1x gebruikt"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Rode stempotloodjes massaal te koop aangeboden: "limited edition, 1x gebruikt"

Als jij vandaag bent gaat stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen, heb je misschien wel het rode stempotloodje mee naar huis genomen. Vanwege de coronamaatregelen is er dit keer namelijk voor elke stemmer een eigen potlood. Sommige stemmers proberen daar nu een slaatje uit te slaan en bieden het potloodje te koop aan op Marktplaats:"Limited edition, maar één keer gebruikt. Mooi item voor de verzamelaar."

'Leuk voor de kleinkinderen'

Er worden inmiddels al meer dan honderd stempotloodjes te koop aangeboden. De prijzen en verkooppraatjes variëren. De meesten laten mensen bieden, 'Speedy' uit Amsterdam wil er slechts een zakje drop voor terug en anderen vragen rustig duizenden euro's. Het gaat ten slotte om een "100% origineel stempotlood uit het bijzondere jaar 2021." "Leuk voor de kleinkinderen als erfenis", aldus een verkoper uit Enschede. "Niet op gekauwd, heeft uitstekend gefunctioneerd", schrijft een ander uit Eindhoven.

foto: Marktplaats

Creatieve beschrijvingen

Hendrik uit Deventer is in zijn verkooppraatje al overtuigd over de uitkomst: "Stempotlood waarmee de eerste vrouwelijke premier is gekozen", schrijft hij. Ook een verkoper in Aadorp is creatief: "Eenzaam potlood op zoek naar een nieuw thuis. Ook handig om vanavond toch nog een uurtje extra de straat op te kunnen." 'Spijk860' uit Rijen heeft een andere reden om zijn potlood te verkopen: "Het is toch niet echt mijn kleur", zegt hij eerlijk. Of mensen zo gek zijn om de potloodjes echt te kopen, is nog maar de vraag.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie