OMG

Nederlandse hamster test in Hongkong positief op coronavirus

foto: Shutterstockfoto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Nederlandse hamster test in Hongkong positief op coronavirus

Een eigenaar van een dierenwinkel uit Hongkong heeft vermoedelijk het coronavirus opgelopen nadat ze besmet raakte door de hamsters uit haar winkel. De beestjes, die waren geïmporteerd uit Nederland, zijn afgestaan aan de autoriteiten in Hongkong.

Besmette hamsters

In totaal zijn zeker 2200 positief geteste hamsters gedood. De uitbraak is te wijten aan een aantal besmette hamsters die op 22 december en 7 januari werden geïmporteerd uit Nederland. De autoriteiten roepen op om alle hamsters die zijn gekocht na 22 december in te leveren.

De uitbraak vond plaats in het district Kwai Chung. Honderden huishoudens in het district zitten in lockdown. De inwoners krijgen drie keer per dag eten geleverd en worden massaal getest.

Dierenwelzijnorganisaties

Verschillende dierenwelzijnorganisaties zijn boos over het ruimen van de hamsters. Op social media zijn er meerdere initiatieven die oproepen om de knaagdieren te adopteren. "We drukken diereneigenaren op het hart niet in paniek te raken of hun huisdieren in de steek laten", schrijft een van de organisaties.

Verzet

Ondanks het verzet blijven de autoriteiten bij hun standpunt. Carrie Lam, de hoogste bestuurder van Hongkong, zei dat ze begrijpt dat huisdiereigenaren niet bij zijn, maar benadrukte dat het indammen van het virus de grootste prioriteit heeft.

Ster advertentie
Ster advertentie