OMG

Man die 23 jaar onterecht vastzat ontvangt 1,5 miljoen dollar

foto: YouTube: KMBC 9
  1. Newschevron right
  2. Man die 23 jaar onterecht vastzat ontvangt 1,5 miljoen dollar

Lamonte McIntyre uit Kansas heeft 23 jaar ten onrechte in de gevangenis gezeten voor een dubbele moord. Hij kwam in 2017 vrij en klaagde de staat Kansas in 2019 aan voor de grote fout. Onlangs kreeg hij te horen dat hij een schadevergoeding van 1,5 miljoen dollar ontvangt voor die 8.583 dagen achter de tralies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Alles afgepakt

Die 23 jaar in de gevangenis vergeet Lamonte McIntyre niet zomaar. Ook niet als er straks 1,5 miljoen dollar op zijn bankrekening staat: "De staat Kansas heeft 23 jaar van mijn leven afgenomen en mij niets gegeven om het opnieuw op te bouwen. Mijn jeugd is afgepakt. Ze hebben verjaardagen afgepakt, kerst met mijn familie afgepakt en iedere keer dat iemand het moeilijk had en ik daar niet voor diegene kon zijn afgepakt. Ik heb de mooie en de treurige momenten gemist. Ik heb nichtjes en neefjes die geboren werden terwijl ik vastzat, die nu jonge mannen en vrouwen zijn. Ik heb hun hele jeugd gemist. Ik kon mijn moeder niet bijstaan terwijl haar vader werd begraven, mijn geliefde opa."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vergoedingen

Lamonte McIntyre was pas 17 jaar oud toen hij schuldig werd bevonden voor de moorden op Donald Ewing en Doniel Quinn in 1994. Er was geen fysiek bewijs of motief en toch bracht hij uiteindelijk meer dan de helft van zijn leven in de cel door. McIntyre ontvangt naast de anderhalf miljoen aan schadevergoeding ook een certificaat van onschuld en hij mag de komende twee jaren gebruikmaken van een speciaal zorgprogramma van de staat. Ook krijgt hij een vergoeding voor de opleidingen die hij in de gevangenis uit eigen zak heeft betaald.

Miracle of Innocence

Na zijn vrijlating is Lamonte McIntyre een stichting begonnen: Miracle of Innocence. Daarmee hij andere gevangen wil helpen die ten onrechte vastzitten. Daarnaast is hij mede-eigenaar en leraar bij de Headlines Barber Academy in Kansas City.

Ster advertentie
Ster advertentie