OMG

Clifford (76) en Hubert (61) zaten 42 jaar onschuldig vast voor moord en zijn nu vrij

foto: Twitter: Bridgette Matter
  1. Newschevron right
  2. Clifford (76) en Hubert (61) zaten 42 jaar onschuldig vast voor moord en zijn nu vrij

Het is bizar: twee mannen uit Florida zijn na 42 jaar gevangenschap vrijgelaten. Het gaat om een oom Clifford Williams (76) en zijn neefje Hubert 'Nathan' Myers (61) die al die jaren onschuldig hebben vastgezeten voor moord. Dat ze nu zijn vrijgesproken, komt door een nieuw initiatief waarbij alle zaken waarbij geclaimd wordt dat een persoon onterecht vastzit, weer worden herzien. Clifford en Hubert zijn de eerste gevangenen die op deze manier weer hun vrijheid terug hebben gekregen.

Toen de mannen vrijkwamen, knielde een van hen en kuste de grond van blijdschap. Ook bedankte hij de Heer.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

bewering versus feiten

Het was in mei 1976 dat de mannen werden veroordeeld voor moord en poging tot doodslag op twee vrouwen genaamd Jeanette Williams - terwijl ze sliepen - en haar vriendin Nina Marshall. Daarbij overleed Jeanette, maar Nina niet.

Nina wees de mannen - toen 18 en 34 jaar - aan als de daders en beweerde dat ze op hen schoten aan het voeteneind van hun bed. Maar uit onderzoek bleek dat er van buiten werd geschoten en dat het ging om niet twee, maar slechts één pistool waarvan de trekker werd overgehaald.

machteloos

Clifford en Hubert gaven aan dat ze ten tijde van het schietincident op een feestje in de buurt waren. Nog schrijnender is dat de man die de moord wel pleegde - hij overleed in 1994 - uiteindelijk schuld bekende uit zichzelf. Maar ook dat zorgde er niet voor dat de zaak werd heropend.

verloren tijd inhalen

Nu Clifford en Hubert op vrije voeten zijn, willen ze het liefst de verloren tijd met hun familie inhalen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie