OMG

Duizenden euro's voor limonadeverkoper Jeremy (11) nadat hij werd opgelicht

foto: Shutterstock/Ursula Pagefoto: Shutterstock/Ursula Page
  1. Newschevron right
  2. Duizenden euro's voor limonadeverkoper Jeremy (11) nadat hij werd opgelicht

De 11-jarige Jeremy raakte al zijn zakgeld kwijt toen hij werd opgelicht door een klant van zijn limonadekraampje. Door een gulle inzamelingsactie van zijn buurvrouw is hij nu duizenden euro's rijker.

Eigen zakgeld

Jeremy verkocht in het Amerikaanse Everett, Washington op straat drankjes en snoepjes die hij met zijn eigen zakgeld kocht. Toen een klant met een biljet van 100 dollar betaalde, gebruikte Jeremy zijn zakgeld om de 85 dollar aan wisselgeld terug te betalen.

Vals biljet

Toen Jeremy later wat wilde kopen bij een benzinepomp kwam hij erachter dat hij was opgelicht. Het biljet was vals en dat betekende dat hij al zijn zakgeld kwijt was. Op Facebook schreef de politie een opsporingsbericht over de zaak. "We proberen elke zaak op te lossen, maar dit raakte een snaar bij onze rechercheurs", schreef de politie. "We doen er alles aan om gerechtigheid voor Jeremy te krijgen en deze valsemunter te vangen." De post kreeg in een korte tijd duizenden likes en reacties.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Inzamelingsactie

Om Jeremy een hart onder de riem te steken, begon zijn buurvrouw een online inzamelingsactie. Ze hoopte 250 euro op te halen, zodat ze zijn zakgeld kon compenseren en de jongen zijn limonadestand kon laten uitbreiden. Er is echter veel meer geld opgehaald, want na twee dagen staat de teller op meer dan 8000 dollar. "Geweldig, ik ben sprakeloos”, zegt de buurvrouw online. "Het nieuws kan alleen nog maar beter worden als we de dader vinden."

Ster advertentie
Ster advertentie