OMG

Miguel wordt tijdens exclusieve luistersessie aan haken in rug opgehangen

foto: Instagram @livethebiz
  1. Newschevron right
  2. Miguel wordt tijdens exclusieve luistersessie aan haken in rug opgehangen

De 37-jarige R&B zanger Miguel heeft gisterenavond heel wat mensen weten te shockeren. Tijdens zijn exclusieve luistersessie in de Sony Pictures Studio van zijn nieuwe album Viscera liet de artiest zich namelijk aan haken in zijn rug de lucht in takelen. Fans staan versteld van de beelden, maar niet op een positieve manier. "Dit is demonisch...", is een van de vele reacties op Instagram.

Donkere kant R&B

De show in de Sony Pictures Studio werd gehouden ter ere van het opkomende nieuwe album van Miguel genaamd Viscera. Het is het eerste studioalbum van de zanger in zes jaar. Volgens de Los Angeles Times schreef hij het album terwijl hij door de moeilijke scheiding met Nazanin Mandi ging. Hierdoor zouden de nummer een diepere lading hebben gekregen. "Zijn nieuwe muziek speelt in op de minder bekende, donkere kanten van R&B en een bepaald sub-genre dat niet altijd de aandacht heeft gekregen die het verdient."

In de aanloop naar de exclusieve luistersessie werd al aangekondigd dat Miguel meer zou doen dan alleen zijn nieuwe muziek laten horen. Om de donkere kant van zijn album extra te benadrukken stond ook een "boundary-pushing performance" gepland. Hij beloofde van te voren een avond vol kunst, innovatie en een kijkje achter de schermen in zijn creatieve proces.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Haken

Die donkere kant kwam zowel in de luistersessie van het album als in het optreden zeker naar voren. Tijdens de uitvoering van één van de niet eerder gehoorde nummers kwam een man in een klinisch wit pak het podium op. Hij piercete twee haken diep in Miguel's rug en hing hem met touwen boven het publiek. Miguel bleef doorgaan met zingen terwijl hij boven het podium bungelde.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Reacties

De reacties onder een post van Spiritual World, waarin een video van het tafereel is te zien, zijn niet echt positief. Veel mensen zijn geschrokken van het aanzicht van Miguel met haken in zijn rug. "Ik heb het gevoel dat hij hier niet zelf om heeft gevraagd. Dit is demonisch...", laat een gebruiker weten. Iemand anders zegt: "Hoe langer een artiest in de industrie zit, hoe raarder deze gaat doen...". Een andere fan reageert: "hij heeft geen enkel nummer waarvoor hij dit zou moeten doen."

Ster advertentie
Ster advertentie