OMG

Fysiotherapeut ontslagen na binnendringen vagina van vrouw op massagetafel

foto: Ter illustratie: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Fysiotherapeut ontslagen na binnendringen vagina van vrouw op massagetafel

Een fysiotherapeut is ontslagen nadat hij een vrouw seksueel heeft betast op een massagetafel. Ondanks dat de man zonder toestemming onder meer haar vagina binnendrong, heeft hij er alles aangedaan om onder de straf uit te komen. Het Centraal Tuchtcollege heeft echter bepaald dat hij zijn werk nooit meer mag uitvoeren en hij zelfs volledig uit het vak wordt gezet.

Seksueel betast

De vrouw en de fysiotherapeut kenden elkaar al dertig jaar vanuit de privésfeer. Daarnaast bezocht de cliënte de praktijk sinds 2008. Pas vanaf 2021 was de inmiddels ontslagen fysiotherapeut verantwoordelijk voor het behandelen van de vrouw. Toen de cliënte in dat jaar met klachten aan haar schouder, heup en elleboog naar de man toe ging, ging het mis.

Volgens RTL Nieuws betastte de fysiotherapeut haar borsten, gebruikte hij een massageapparaat in haar schaamstreek om haar te bevredigen en trok hij haar broek en onderbroek naar beneden, waarna hij met zijn vingers haar vagina binnendrong. Ook zoende en likte hij haar zonder dat ze dat wilde.

Van excuses naar ontkennen

De vrouw diende een dag later een klacht in bij de eigenaresse van de behandelpraktijk, die vervolgens met de fysiotherapeut en het slachtoffer gezamenlijk in gesprek ging. De man die te ver was gegaan, zou toen een verklaring ondertekend hebben dat hij de handelingen zonder de toestemming van de vrouw had verricht. Daarnaast bood hij zijn excuses aan.

Niet veel later kwam de fysiotherapeut daar echter op terug. Zo beweerde hij dat hij de verklaring niet goed doorgenomen had voordat hij die gesigneerd had en was er volgens hem bij nader inzien helemaal niks gebeurd.

Zwaarste sanctie

Hoewel de man onder de aantijgingen uit probeerde te komen, heeft het tuchtcollege geen genade met hem. Zo noemen de rechters zijn verhaal "volstrekt onaannemelijk" en zien ze het verhaal van de cliënte als "uitermate seksueel van aard en vergaand grensoverschrijdend". Ook zijn ze ervan overtuigd dat de man zonder toestemming van de vrouw met zijn vingers in haar vagina heeft gezeten, zonder dat dat een behandeldoel zou dienen.

De fysiotherapeut is in januari uit het BIG-register gehaald. Daardoor is het voor hem niet meer mogelijk om zijn vak uit te oefenen. Binnen de medische wereld is dit de zwaarte sanctie die het tuchtcollege kan opleggen. De man ging nog wel in beroep, maar dat werd gisteren van tafel geveegd door het Centraal Tuchtcollege. Dat betekent dat de straf nu definitief is en de fysiotherapeut geen mogelijkheid meer heeft om de uitspraak aan te vechten.

Hulp bij seksueel grensoverschrijdend gedrag

Heb je zelf te maken (gehad) met seksueel grensoverschrijdend gedrag? Neem dan contact op met Centrum Seksueel Geweld. Dit kan gratis, vrijblijvend en anoniem. Zij bieden professionele hulp en kunnen je helpen bij het zetten van eventuele vervolgstappen. Zij zijn 24/7 te bereiken via 0800-0188 of via de chat op www.centrumseksueelgeweld.nl (van maandag t/m vrijdag van 16.00 – 06.00 uur en zaterdag en zondag van 20.00 tot 06.00 uur).

Ook kun je contact opnemen met Slachtofferhulp, MIND Korrelatie of Fier.

Ster advertentie
Ster advertentie