Up 2 Date

Modellen (27) krijgen taakstraf na aanranding pizzabezorger

foto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Modellen (27) krijgen taakstraf na aanranding pizzabezorger

Het gerechtshof in Amsterdam heeft twee modellen van 27 jaar in hoger beroep veroordeeld tot 120 uur taakstraf en een voorwaardelijke celstraf van twee weken. Zij hebben in 2020 een minderjarige pizzabezorger aangerand, het gefilmd en doorgestuurd.

Aanranding

Op 2 mei 2020 bestelden twee FHM-modellen pizza's in Alkmaar. Ze hadden al flink wat alcohol achter de kiezen en lachgas gebruikt. De destijds 17-jarige pizzabezorger kwam het eten brengen en belde aan. Een van de modellen deed open in een roze badjas en haalde haar mobiel op om alles te filmen. De ander had een latex sm-pakje aan en pakte de bezorger bij zijn middel om hem vervolgens in zijn geslachtsdeel te knijpen. "Dit is onze droom, dit is jouw droom en laten we het werkelijkheid maken", had een van de twee gezegd. De jongen was in shock en maakte dat hij weg kwam. Later barstte hij in huilen uit en heeft op aandringen van zijn baas aangifte gedaan. Het filmpje is daarna doorgestuurd.

Eerste uitspraak

In 2021 veroordeelde de rechtbank de vrouw die de bezorger betastte tot zestig uur taakstraf. Haar vriendin, die het filmpje maakte, kreeg 120 uur. Het Openbaar Ministerie verdacht hen van het produceren van kinderporno. De vrouwen zeiden destijds dat ze niet wisten dat hij minderjarig was. "Ik had niet de indruk dat hij het vervelend vond. We waren in een feeststemming. Het is uit de hand gelopen, maar het had sowieso niet mogen gebeuren".

De pizzabezorger kon volgens zijn advocaat zes weken niet werken vanwege paniekaanvallen en had daarna drie maanden intensieve gesprekken met hulpverleners. Het slachtoffer was zelf niet aanwezig bij de zitting, maar de rechter las zijn slachtofferverklaring voor: "Mijn wereld stortte in. Ze hebben me tegen mijn zin en toestemming betast. Het heeft me psychisch pijn gedaan".

Hoger beroep

Het hof heeft in hoger beroep besloten dat beide vrouwen zich schuldig hebben gemaakt aan het misdrijf. Ze pleegden inbreuk op de lichamelijke integriteit van de bezorger en krijgen beiden 120 uur taakstraf en een voorwaardelijke celstraf van twee weken.

Een raadsman van de twee stelt dat de vrouwen aan de digitale schandpaal zijn genageld. Beide vrouwen wonen nu in het buitenland, omdat ze zich niet meer vrij voelen om in Nederland werk te zoeken. Ze lieten weten dat ze erg veel spijt hebben van het incident.

Ster advertentie
Ster advertentie