OMG

Emotionele hereniging tussen BBC-reporter en Syrische familie

  1. Newschevron right
  2. Emotionele hereniging tussen BBC-reporter en Syrische familie

Reporter Lyse Doucet kwam twee jaar geleden in contact met een Syrische familie in Damascus. En alsof toeval niet bestaat, werd de BBC-reporter gisteren in Canada herenigd met de familie. Lyse maakte een reportage over vluchtelingen in Canada. Die dag werd er een picknick georganiseerd in een park in Toronto, waarbij immigranten en de lokale gemeenschap met elkaar in contact werden gebracht.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Burgeroorlog

Lyse Doucet maakte in 2014 een report over de familie tijdens de Syrische burgeroorlog. De familie leefde op dat moment in constante angst. Hun huis was door de oorlog volledig verwoest en ze konden nergens naartoe. De toen 11-jarige dochter van de familie vreesde voor haar toekomst. Ze werd in haar dromen achterna gezeten door geesten van vrienden die in de oorlog waren overleden. Inmiddels zijn de enge dromen voorbij en is ze heel blij met haar nieuwe huis in Canada.

''In Syrië speelden we geen basketbal of voetbal. Hier kunnen we samen spelen en zwemmen.''

Ultiem geluk

Lyse Doucet werd na de ontmoeting uitgenodigd bij de familie thuis in Toronto. Ze was erg onder de indruk van de hereniging en is blij dat het gezin weer een mooie toekomst voor zich heeft.

''Het terugzien veroorzaakte een mix van ultiem geluk en enorme opluchting. De laatste keer dat ik ze zag werden ze weggestuurd uit een winkel, kort nadat hun huis was verwoest.''

Ster advertentie
Ster advertentie