OMG

Chipje in vorm van cavia aangeboden op Marktplaats: verkocht voor €420

foto: Marktplaatsadvertentie Kim
  1. Newschevron right
  2. Chipje in vorm van cavia aangeboden op Marktplaats: verkocht voor €420

Op Marktplaats gebeuren bijzondere dingen. Je treft er de meest uiteenlopende mensen en advertenties aan, want je kan de gekste dingen te koop aanbieden. De advertentie van Kim uit Nuenen is ook zo'n pareltje. Zij biedt namelijk een paprikachipje in de vorm van een cavia aan. En guess what? Het ding lijkt nog verkocht te zijn ook.

Paprikachipje

Met alles valt geld te verdienen. Dat moet Kim gedacht hebben toen ze een maand geleden het kleine, losse chipje te koop zette. Ieder ander mens had de snack waarschijnlijk achteloos naar binnen gewerkt, maar Kim merkte op dat het ding verdacht veel op een cavia lijkt. "Mijn eerste gedachte was om het chipje op Marktplaats te zetten, niet beseffend wat me tegemoet ging komen", vertelt ze tegen Hart van Nederland.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Miljoenen geboden

De eerste paar dagen gebeurde er niet veel, maar toen de advertentie op social media onder de aandacht kwam, stroomden de reacties binnen. Er werd massaal op het caviachipje geboden, verschillende mensen plaatsten zelfs biedingen van miljoenen euro's. "Dat vond ik een beetje erg extreem, er waren heel veel grapbiedingen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Verkocht

Je kan het je misschien niet voorstellen, maar er bleken ook mensen te zijn die serieus interesse hadden. Volgens Kim is het kunstzinnige chipje namelijk verkocht voor 420,69 euro en wordt 'ie binnenkort in speciaal verpakkingsmateriaal verzonden naar de nieuwe eigenaar. "Ik vond het ook enorm bizar."

Waardevolle Dorito

Toch is het niet de eerste keer dat een simpel chipje een fortuin waard blijkt. In Australië bood een paar maanden terug een 13-jarig meisje een gepofte Dorito aan op eBay, die binnen no time biedingen tot 100.000 dollar opleverde. De advertentie is offline gehaald, maar het meisje kreeg uiteindelijk wel 20.000 dollar aangeboden van Doritos als beloning voor haar 'moed en ondernemersmentaliteit'. De volgende keer toch maar even goed je zak chips checken dus...

Ster advertentie
Ster advertentie