Naar homepage
OMG

Alleenstaande vader adopteert vijf pleegkinderen zodat ze samen kunnen blijven

foto: Hamilton County Court Service
  1. Newschevron right
  2. Alleenstaande vader adopteert vijf pleegkinderen zodat ze samen kunnen blijven

Een alleenstaande vader uit Amerika is officieel de adoptievader van vijf broers en zussen geworden, nadat zij van elkaar gescheiden werden in de pleegzorg. De man wilde voorkomen dat de broers en zussen van elkaar werden gescheiden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Zussen

Robert Carter werd in december 2019 de pleegvader van drie zoons, genaamd Robert Jr, Giovanni en Kionatae. Later kwam hij erachter dat de drie broers ook nog twee zussen hadden, Marionna en Makayla. De zusjes waren zes maanden daarvoor ondergebracht bij een ander pleeggezin.

Carter wist het pleeggezin op te sporen en de broers en zussen te herenigen. Maar na het bezoek konden de kinderen niet meer zonder elkaar. "Ze wilden elkaar niet achterlaten en op dat moment realiseerde ik me: oké, ik moet ze alle vijf adopteren", vertelt hij aan WLOX News.

Adoptie

Met dit plan in zijn achterhoofd begon Carter keihard te werken, zodat hij een groter huis kon kopen. Uiteindelijk lukte het hem op 23 oktober - Adoption Day in Amerika - om alle vijf de broers en zussen te adopteren.

Omdat Carter op zijn twaalfde zelf gescheiden werd van zijn acht broers en zussen, wist hij hoe belangrijk het was dat zijn pleegzoons hier niet doorheen zouden gaan. "Doordat ik dat moest meemaken, weet ik hoe belangrijk het is dat ze elkaar zien en bij elkaar kunnen zijn. Toen ik alleen nog mijn pleegzoons had, praatten ze constant over hun zusjes."

Vader

Stacey Barton, die over de adoptiezaak ging, zegt dat ze nog nooit een alleenstaande vader vijf kinderen had zien adopteren. Nadat ze de familie samen had gezien, wist ze dat het goed zat. "Kinderen hebben een familie nodig en het is een kans voor meneer Carter om de gemeenschap te laten zien dat hij dit aankan en dat anderen dat ook kunnen."

Carter is vastberaden om een goede vader voor zijn kinderen te zijn. "Ik ben blij dat ik voor de rest van hun leven hun vader kan zijn."

Ster advertentie
Ster advertentie