OMG

Amerikaan koopt duurste huis ooit in de VS voor $238 miljoen

foto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Amerikaan koopt duurste huis ooit in de VS voor $238 miljoen

Sommige mensen zijn zo rijk, dat ze gewoon niet meer weten wat ze met hun geld aanmoeten. De Amerikaanse miljardair Kenneth Griffin miste nog een woning in New York en koos daarom voor een penthouse aan Central Park. Wat hij daarvoor neerlegde? Maar liefst 238 miljoen dollar. Het appartement met een oppervlakte van 2230 vierkante meter is daarmee de duurste woning van de hele Verenigde Staten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

meerdere optrekjes

Deze 50-jarige big spender is lekker op dreef deze maand. Vorige week kocht hij nog een optrekje in Londen ter waarde van zo'n 95 miljoen pond. Daarnaast had hij al een huis in Chicago, Hawaii en Florida. Kenneths woordvoerster liet weten dat hij met zijn nieuwste aanwinst nu "een plaats om te logeren heeft voor wanneer hij in New York moet zijn om te werken", meldt het AD.

beleggingsbaas

Waarmee de man zijn geld verdiend heeft? Griffin startte in 1990 een hedgefonds en schijnt over behoorlijke goede belegging-skills te beschikken. Zakenblad Forbes schat zijn vermogen op zo'n tien miljard dollar.

Duurste cribs

Het duurste huis ter wereld staat in Hongkong. De villa in de wijk The Peak staat momenteel te koop voor 447 miljoen dollar. Het duurste huis van ons eigen land vind je binnenkort in Rotterdam. Appartement The Box in het luxe gebouw Bay House gaat tussen de 15 en 20 miljoen euro kosten.

Ster advertentie
Ster advertentie