OMG

Man (48) woont al vijf jaar in hotel in New York zonder ooit betaald te hebben

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Man (48) woont al vijf jaar in hotel in New York zonder ooit betaald te hebben

Een Amerikaanse man wist vijf jaar lang te verblijven in het bekende New Yorker hotel zonder ook maar één cent te betalen voor zijn onderkomen. Een groot verschil als je het vergelijkt met de andere inwoners van de Amerikaanse wereldstad. Voor de meeste New Yorkers is het doorgaans lastig om aan een woning te komen door de dure huizenprijzen, maar daar had deze man niet zo’n last van in de afgelopen vijf jaar.

Maas in de wet

De 48-jarige Mickey Barreto heeft de afgelopen jaren prima kunnen vertoeven in het iconische New Yorker hotel. Barreto vond een maas in de wet waarmee hij een huurcontract van zes maanden kon eisen. Hier hebben Amerikaanse huurders in de staat New York namelijk recht op als ze in een eenpersoonskamer wonen in een gebouw dat voor 1969 is gebouwd. Barreto betaalde enkel voor de eerste nacht tweehonderd dollar en was technisch gezien dus “een huurder”.

Rechtszaak gewonnen

Toen Barreto het hotel verzocht om een huurcontract kreeg hij te horen dat hij die niet zou krijgen. In het hoger beroep gaf de rechter Barreto zijn gelijk omdat de advocaten van de hoteleigenaren niet op kwamen dagen. Het hotel werd verplicht om de man een sleutel te geven en hij mocht tot juli 2023 in het gebouw wonen zonder huur te betalen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Fraude

Op LinkedIn deed Barreto zich voor als de eigenaar van het hele gebouw. Ook was hij in het bezit van een valse akte waarop stond dat hij de eigenaar was van het imposante gebouw. Door de actie werd Barreto aangehouden en aangeklaagd wegens fraude. Daar was Barreto nogal verbaasd over, zo meldt AP. “Ik dacht eerst dat mijn vriend misschien iets voor Valentijnsdag had georganiseerd, om onze relatie wat spannender te maken. Maar toen zag ik de vrouwelijke agentes.”

Barreto geeft dat hij nooit heeft gefraudeerd. Hoelang hij nog kan wonen in het hotel is niet bekend.

Ster advertentie
Ster advertentie