OMG

CBR betrapt persoon in Arnhem met cameravest bij theorie-examen auto

foto: Instagram @politie_arnhem_zuid
  1. Newschevron right
  2. CBR betrapt persoon in Arnhem met cameravest bij theorie-examen auto

In Arnhem is een persoon betrapt die dacht op een wel heel makkelijke manier het theorie-examen te halen bij het het CBR. Diegene droeg een cameravest zodat een tweede persoon kon meekijken met de vragen en vervolgens de goede antwoorden kon doorgeven.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Betrapt

De politie Arnhem-Zuid plaatst een foto van het speciale vest op Instagram. "Vandaag dacht iemand de stress te voorkomen door het examen op afstand te laten maken door een ander", schrijven ze. Een medewerker van het Centraal Bureau voor de uitgifte van Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) had dit echter door, waarna de persoon werd aangehouden.

Het examen is ongeldig verklaard. "De verdachte heeft de examenstress omzeild, maar is wel op heterdaad aangehouden en zal zich nu moeten verantwoorden voor deze frauduleuze actie", aldus de politie.

'Vragen doorverkopen'

Waar de politie in het bericht uitgaat van iemand met examenstress, denkt het CBR dat het zou kunnen gaan om "een crimineel die vragen probeerde te stelen", zo vertelt een woordvoerder tegen Omroep Gelderland. "Die vragen zouden voor 2000 euro worden verkocht. Er zijn gewoon organisaties die hier dik geld aan willen verdienen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Alerte medewerkers

Volgens de woordvoerder zijn CBR-medewerkers getraind om valsspelers te ontdekken. "Daarnaast hebben we beveiligers op locatie en voor je naar binnen gaat voor het examen moet je je horloge en telefoon opbergen. Ook wordt er met handscanners gekeken of je niet een microfoon bij je hebt."

Het CBR benadrukt dat het om meer gaat dan alleen spieken. "Het gaat hier om de verkeersveiligheid hè? Daarnaast wordt het rijbewijs ook nog geaccepteerd als ID-kaart."

Ster advertentie
Ster advertentie