OMG

Vrouw krijgt celstraf voor het afleggen van 150 rijexamens voor anderen

foto: Twitter: @TarianROCU
  1. Newschevron right
  2. Vrouw krijgt celstraf voor het afleggen van 150 rijexamens voor anderen

Een automobilist is veroordeeld voor het afleggen van 150 rijexamens voor andere mensen. Ze legde van 2018 tot 2020 theorie- en praktijkexamens af in heel Groot-Brittannië, onder meer in Swansea, Birmingham en Londen.

Acht maanden cel

Volgens The Daily Mail hielp de 29-jarige Inderjeet Kaur vooral kandidaten die geen Engels konden spreken of lezen. In ruil daarvoor vroeg ze geld. Ze werd betrapt toen het personeel van de Britse examencommissie vermoedde dat ze zich voordeed als andere kandidaten. Ze waarschuwden de Driver and Vehicle Standards Agency (DVSA), die een onderzoek lieten starten door Tarian, een organisatie die zich inzet tegen georganiseerde misdaad.

Tijdens het gerechtelijke proces gaf Kaur toe schuldig te zijn. Ze kreeg een gevangenisstraf van acht maanden opgelegd. "De rijbewijzen van chauffeurs die op frauduleuze wijze vergunningen hebben verkregen via Kaur, worden ingetrokken", meldt de DVSA.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Veiligheid in gevaar

Volgens Steven Maloney, detective bij DVSA, bracht Kaur levens in gevaar door examens af te leggen voor ongekwalificeerde chauffeurs. "De misdaden die ze heeft begaan, brengen onschuldige weggebruikers in gevaar. Dankzij Kaur rijden ongeschoolde en gevaarlijke automobilisten op de weg, met schijnbaar legitieme vergunningen. Veiligheid is voor ons de belangrijkste prioriteit. Degenen die dat herhaaldelijk in gevaar brengen, mogen daar niet zomaar mee wegkomen en moeten gearresteerd worden."

Ster advertentie
Ster advertentie