OMG

Vanaf nu gaat Twitter ongewenste dickpics automatisch verwijderen

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Vanaf nu gaat Twitter ongewenste dickpics automatisch verwijderen

Goed nieuws voor alle mensen op Twitter die regelmatig plaatjes van mannelijke geslachtsdelen in hun inbox ontvangen zonder het te vragen. De applicatie heeft een nieuwe functie ‘Safe DM’ toegevoegd, die automatisch dickpics moet gaan blokkeren en verwijderen. Als je nu iets pikants in je inbox ontvangt, dan is het ook écht voor jou bedoeld.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bijzondere manier van testen

De functie is gemaakt door de Ontwikkelaar Kelsey Bressler. Om de nieuwe functie te testen plaatste zij een hele bijzondere oproep op Twitter: ze vroeg haar volgers om zo veel mogelijk dick pics naar nieuwe account ‘@ShowYoDiq’ te sturen. Volgens BBC zijn er meer dan 4000 foto’s gestuurd en blijkt dat de filter in 99 procent van de gevallen goed werkt. Een verstopt geslachtsdeel kwam er toch doorheen, maar alle zaakjes die open en bloot te zien waren werden direct geblokkeerd en verwijderd.

Meerdere social media platformen

De noodzaak voor een product zoals ‘Safe DM’ is erg hoog als er gekeken wordt naar de cijfers. In het Verenigd Koninkrijk blijkt het dat 46 procent van de millennial vrouwen ooit een ongewenst geslachtsdeel heeft aangetroffen in haar inbox. Op dit moment is de functie alleen beschikbaar op Twitter maar het plan is om meer platformen aan te spreken. Kelsey vertelt de BBC: “We willen dit graag uitrollen bij meerdere social mediaplatformen en zijn aan het overleggen wat de volgende stap is."

Ster advertentie
Ster advertentie