OMG

Basisschoolkinderen worden gedwongen horrorfilms te kijken tijdens overblijven

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Basisschoolkinderen worden gedwongen horrorfilms te kijken tijdens overblijven

Kinderen van de Amsterdamse basisschool De Kleine Reus kwamen afgelopen week in tranen thuis. Ze werden door een invalkracht gedwongen om naar horrorfilms te kijken tijdens het overblijven. De invaller had een verklaring omtrent goed gedrag, maar was nog wel in opleiding, zo schrijft Het Parool.

The Exorcist

De inval-overblijfmeester dwong kinderen tussen de zeven en negen jaar om naar The Exorcist te kijken, een film die officieel voor zestien jaar en ouder is. De film gaat over een bezeten twaalfjarige die zichzelf meermaals tussen haar benen steekt en onder het bloed zit. The Exorcist staat bekend als een van de engste horrorfilm die er is.

Het is niet duidelijk hoevaak dit is gebeurd, maar het staat wel vast dat het niet bij een keer is gebleven. Meerdere kinderen moesten huilen en zijn naar de gang gelopen om zich te verstoppen voor de enge film. Veel van hen wilden niet terug de klas in, omdat kinderen die in de klas moesten huilen, werden vernederd door de overblijfmeester.

Bewuste keuze

Tijdens het overblijven worden er wel vaker video's afgespeeld op het digitale bord. Normaal gesproken zijn dit programma's zoals Het Jeugdjournaal of Het Klokhuis. De invaller koos dus voor een heel ander soort video. Hij vroeg alle kinderen geheim te houden dat ze naar een enge film hadden gekeken en hij had onder een ander tabblad The Pink Panther klaarstaan, zodat hij snel kon overschakelen als er plots iemand binnenkwam. "Hij wist dus goed wat hij deed", schreef de directeur van de school in een brief naar ouders.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ontslagen

Nadat een van de ouders melding had gedaan van het voorval, kwamen meerdere ouders tijdens een ouderbijeenkomst bij elkaar. Hier vertelden ze dat hun kinderen moesten huilen, niet meer naar bed durven, nog steeds nachtmerries hebben of weer in bed plassen.

De invaller is na de bijeenkomst direct ontslagen en de school heeft de politie ingeschakeld. Op dit moment wordt er onderzoek gedaan naar de strafbare feiten en het motief van de man. Volgens het OM is het een "gevoelige zaak", omdat het om minderjarige slachtoffers gaat.

Ster advertentie
Ster advertentie