OMG

Nigeriaanse Anthony (11) krijgt beurs voor Amerikaanse dansopleiding

foto: Instagram: leapofdanceacademy
  1. Newschevron right
  2. Nigeriaanse Anthony (11) krijgt beurs voor Amerikaanse dansopleiding

De 11-jarige Anthony uit Nigeria doet niets liever dan dansen. Zijn dansschool Leap of Dance Academy postte een filmpje waarin hij in de regen op de straten van Lagos pirouettes staat te draaien en dat is nu viral gegaan. Naast veel lovende reacties heeft hem dat iets heel groots opgeleverd. Er is hem namelijk een beurs aangeboden voor een prestigieuze dansopleiding in New York.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jongens aanmoedigen

De video van het jonge danstalent werd online door veel grote namen opgepikt, waaronder door Viola Davis. "Het herinnert me aan de schoonheid van mijn mensen", schreef ze bij de video. Ook actrice Cynthia Erivo was geraakt door Anthony. Zij zorgde ervoor dat hij in contact kwam met het American Ballet Theatre. "Ik denk dat het extreem belangrijk is, omdat jongens niet genoeg worden aangemoedigd om dit ongelooflijke moeilijke vak uit te voeren, dat veel uithoudingsvermogen en schoonheid vereist", zei ze tegen NBC News.

Ook de Nigeriaanse dansschool benadrukte die boodschap bij het delen van de video: "Vanuit het Nigeriaans perspectief gaan de meeste kinderen op school voor een kantoorbaan, maar ze worden nooit danser. We hopen dat de inspirerende supportive moeder van Anthony een aanmoediging is om talent op jonge leeftijd te ontdekken."

Trainen met de beste namen

Het is altijd al Anthony's droom geweest om professioneel danser te worden. "Ik voel me sterk en blij wanneer ik dans." Dankzij dat ene filmpje krijgt hij nu de kans om met de beste balletdansers van de wereld te trainen. Via een videogesprek sprak hij al met Calvin Royal III, een danser van het American Ballet Theater die destijds de eerste zwarte mannelijke solist sinds tijden was. "Je gaat niet alleen je wereld daar in Afrika veranderen, maar je verandert de harten en gedachten van zo veel mensen", zei Calvin tegen Anthony.

Ster advertentie
Ster advertentie