OMG

Vriendinnen zitten onterecht een maand in de cel nadat ze worden betrapt met 40 kilo coke

foto: @JUSTICAKATYNAEJEANNE
  1. Newschevron right
  2. Vriendinnen zitten onterecht een maand in de cel nadat ze worden betrapt met 40 kilo coke

Het had een prachtige reis naar Europa moeten worden voor twee Braziliaanse vrouwen. Jeanne Paolini (40) en Kátyna Baía (44) wilden via twee overstappen in São Paulo en Frankfurt naar Berlijn, maar verder dan Frankfurt kwamen ze niet. In een van hun koffers bleek namelijk veertig kilo cocaïne te zitten.

Nachtmerrie

De vrouwen werden gearresteerd op verdenking van deelname aan een internationale drugshandel. De twee zaten uiteindelijk iets meer dan vier weken vast. Na een onderzoek van de federale politie bleken zij uiteindelijk onschuldig. De vrouwen waren het slachtoffer geworden van een bende die bagage verwisselde op de Internationale luchthaven van São Paulo.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Onschuld

De vrijlating van de vrouwen werd bevestigd door Chayane Kuss, de verdedigingsadvocaat van de Braziliaanse vrouwen in Duitsland en door het ministerie van Buitenlandse Zaken. Via sociale media gaan beelden rond waarop te zien is dat de vriendinnen proosten op hun vrijheid. Zes mensen zijn uiteindelijk aangehouden op verdenking van betrokkenheid.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie