OMG

Konijn helpt de mentale gezondheid van agenten in de Verenigde Staten

foto: Instagram: @boechiitilly
  1. Newschevron right
  2. Konijn helpt de mentale gezondheid van agenten in de Verenigde Staten

Een interessante nieuwe aanwinst voor de Californische politie. Sinds kort is konijn Percy 'in dienst'. Het beestje moet zorgen voor minder stress bij zijn collega's. De resultaten zijn tot dusver positief.

Mentale gezondheid

''Graag stellen wij u welzijnsmedewerker Percy voor.'' Dit stond in een Facebookbericht van de politie van de Californische stad Yuba. Het konijn heeft als taak het verzorgen van de mentale en lichamelijke gezondheid van zijn collega's. Wanneer een collega veel stress ervaart, gaat die naar Percy. Het dier is nog niet heel lang in dienst, maar de resultaten zijn verbazingwekkend positief, zo zegt Michelle Brazil van de Californische politie tegen ABC News 4. ''Ik hou ervan hoe zacht hij is. Hem even aaien en afstand nemen van de situatie is essentieel'', aldus Brazil.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Carrière voor Percy

Percy's carrière bij de politie begon nadat hij werd achtergelaten en door een politieagente genaamd Chelsea MaCready, werd gevonden. Ze bracht het dier naar een dierenasiel in de hoop dat de familie hem zou ophalen. Na enkele weken had nog niemand zich gemeld. Ze besloot het konijntje zelf te adopteren en hem de naam Percy te geven. Het team van de politie stelde als grap voor om Percy een baan te geven. MaCready nam het voorstel iets te letterlijk, want sindsdien neemt ze hem elke dag mee naar het politiekantoor.

Ster advertentie
Ster advertentie