FunX Rotterdam

'Door nieuw stadion gaat icoon de Kuip verloren'

  1. Newschevron right
  2. 'Door nieuw stadion gaat icoon de Kuip verloren'
Na talloze voetbalwedstrijden en grote evenementen mag de Kuip wel plaatsmaken voor een nieuw stadion. Tenminste, dat is eigenlijk iets dat Joost Eerdmans van Leefbaar Rotterdam het liefst eerst voorlegt aan de Rotterdammers zelf. Andere partijen vinden het een raar idee om 'het volk' hierbij te betrekken, maar Serkan was vooral benieuwdnaar wat stichting Red de Kuip hiervan vindt.

Robin van Holst van Red de Kuip heeft niks met een nieuw stadion en is voorstander van een renovatie. Hij vindt het een sympathiek voorstel van Eerdmans, maar volgens hem zitten er wel een hoop haken en ogen aan. "Het gebouw is niet van de gemeente, dus de gemeente gaat daar helemaal niet over. Dat is wel een probleem, want dan kan je er eigenlijk ook geen referendum over uitschrijven." Het stadion is van de aandeelhouders en sportclub Feijenoord.

Volgens Robin gaat het icoon de Kuip verloren met de komst van een nieuw stadion. Daarnaast is het veel duurder. "Het is the mother of all stadiums in Europa. Het is echt een voorbeeld voor allerlei stadions geweest."

Ster advertentie
Ster advertentie