FunX Rotterdam

"Huisvesting is nog een groot probleem"

  1. Newschevron right
  2. "Huisvesting is nog een groot probleem"
Voor de 25-jarige Kevin van Ommeren was en is het vinden van een geschikte woning geen makkie. Hij zwierf van huis naar huis en woont nu ergens zonder sanitaire voorzieningen. In Sound of the City zat hij oog in oog met Nourdin El Ouali (NIDA) en Maarten Struijvenberg (Leefbaar Rotterdam) om hen met zijn huisvestingsproblemen te confronteren.

"Ik ben naar verschillende instanties geweest zoals Vestia en Woonstad Rotterdam. Ik heb daar aangegeven van joh ik heb niks, ik sta dalijk op straat, maar ook daarin konden zij niks voor mij betekenen."

Volgens Maarten ligt het probleem aan de doorstroming. Mensen blijven namelijk heel lang in hetzelfde huis wonen. "We willen wel met woningcorporaties in gesprek om te kijken hoe we ervoor kunnen zorgen dat die doorstroming op de woningmarkt, ook vanuit de sociale huursector, beter wordt."

Nourdin vindt dit onzin, want volgens hem worden de echte Rotterdammers gewoon weggejaagd uit de stad. "Als het alleen bij Rotterdam ligt en de plannen die ze voor hebben, wordt het voor jongens als Kevin alleen maar een stuk moeilijker. Wat ze werkelijk doen als het gaat om de woningbouw is juist die goedkope kwalitatief goede woningen slopen en daarvoor willen ze hele dure koophuizen terug. Eigenlijk zijn ze niet blij met de Rotterdammers en willen ze andere Rotterdammers aantrekken die rijk zijn."



Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.



Luister hieronder het hele debat terug:



Ster advertentie
Ster advertentie