FunX Rotterdam

Jongeren in dialoog noodzakelijk na vele terreuraanslagen

  1. Newschevron right
  2. Jongeren in dialoog noodzakelijk na vele terreuraanslagen

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb ging laatst helemaal uit z'n dak, want hij was bij een heugelijke gebeurtenis. Tijdens de kick off van het jongerenproject Ik Ben Wij shakete hij erop los met de dansers van Groove Kids.

"Het doel van het project is om in dialoog te gaan met jongeren over allerlei onderwerpen. Het kunnen maatschappelijk actuele onderwerpen zijn zoals pesten, radicalisering, vorming van de samenleving en omgaan met elkaar via social media." Dat vertelde Soma Sirini, de vice-voorzitter van D66 en initiatiefnemer, in Jouw Stad Rotterdam.

In dialoog!

Ik Ben Wij is tot stand gekomen naar aanleiding van de terreuraanslagen van de afgelopen tijd. De initiatiefnemers willen hiermee vooral zorgen dat vooral jongeren toch in dialoog blijven met elkaar. Maar er wordt ook dans van Groove Kids bij betrokken. Daarom schoof Lorenzo Elstak ook aan in de show. "Dans wordt gebruikt om jongeren enthousiast te maken voordat ze in gesprek gaan over de serieuze onderwerpen."

'Wij-samenleving'

Ik Ben Wij staat voor een wij-samenleving. In samenwerking met stichting LOKAAL doet Ik Ben Wij ook aan een scholentour. "Een school kan zich aanmelden via ik benwij@rotterdam.nl."

Ster advertentie
Ster advertentie