STER Advertentie
STER Advertentie

Tientallen Rotterdamse studenten betrapt op spieken tijdens online tentamen

Tientallen Rotterdamse studenten betrapt op spieken tijdens online tentamen
Unsplash

Donderdag 3 september 2020 - 15:11 uur

|

Door:

Daisy

Een aantal Rotterdamse studenten is niet bepaald netjes omgegaan met de coronaregels. Studenten van de Rotterdam School of Management hebben via een appgroep antwoorden van tentamens aan elkaar doorgegeven. De toetsen moesten vanwege het coronavirus online worden gemaakt. Een aantal van de studenten wordt mogelijk van de opleiding verwijderd vanwege hun spiekgedrag. 

enkele studenten verwijderen 

De managementschool, een onderdeel van de Erasmus Universiteit, bevestigt een bericht uit studentenblad Erasmus Magazine over het spieken. In totaal 51 studenten zaten in een chatgroep op de chatapp Viber. Voor 22 gebruikers van de groep blijft het bij een berisping. Dat komt omdat ze niet actief hebben deelgenomen aan de chat. Bij zestien studenten zijn tentamenuitslagen geschrapt. Zij moeten het vak komend collegejaar opnieuw volgen. Tien anderen mogen geen online tentamens meer maken. De examencommissie raadt aan om enkele studenten te verwijderen, maar daarover moet de rector uiteindelijk echt beslissen. 

bron onbekend

De fraude speelde bij tentamens die tussen begin juni en begin juli werden afgenomen, dus aan het einde van het vorige collegejaar. De Rotterdam School of Management wil niet zeggen hoe ze te weten zijn gekomen over de chatgroep. De Erasmus Universiteit laat weten dat fraude altijd wordt geprobeerd te voorkomen en ook altijd boven water komt. "Dit jaar moeten studenten tentamens maken onder bijzondere omstandigheden, namelijk online", vertelt woordvoerder Marianne Schouten aan RTV Rijnmond. "Maar studenten moeten weten dat er consequenties verbonden zijn aan het plegen van fraude."

Vind jij het terecht als leerlingen worden verwijderd voor het spieken?

Populair op FunX.nl

  • Grote retailers annuleren nu al PS5 pre-orders

  • Artiesten spreken zich uit tegen coronabeleid met #ikdoenietmeermee

  • Cardi B geeft duidelijkheid over scheiding: 'Moe van dat f*cking geruzie'

  • 'Kim Kardashian is van plan te scheiden van Kanye West'

  • Hugo de Jonge noemt actie Famke Louise "extra merkwaardige move"

  • Prison Break-acteur Dominic Purcell bevestigt zesde seizoen