FunX Rotterdam

Politie arresteert 8 mensen na grote 'patsercontrole' in Rotterdam

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Politie arresteert 8 mensen na grote 'patsercontrole' in Rotterdam

Bij een zogenoemde 'patsercontrole' van de politie in Rotterdam-Zuid en het Havengebied zijn acht mensen aangehouden. Ook zijn er drugs, voertuigen, een wapen en zo'n 52.000 euro in beslag genomen. De grote politieactie was gericht tegen ondermijning.

Auto's

De politie noemt de 'patsercontrole' een ondermijningsactie waarmee veel strafbaars aan het licht komt. Zo zijn acht van de in beslag genomen auto's ingenomen door de Belastingdienst, vanwege een openstaande schuld van in totaal 330.000 euro. Het negende voertuig is in beslag genomen door de politie omdat dit ging om een zeer dure auto, terwijl de eigenaar geen inkomsten of een andere logische verklaring had voor dit dure bezit. De eigenaar is aangehouden op verdenking van witwassen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vuurwapen

Twee personen werden aangehouden omdat in hun auto een vuurwapen werd gevonden. De aanhouding gaf aanleiding om een kapperszaak van een van de mannen te doorzoeken. Hier zijn verder geen wapens aangetroffen.

Ponypacks

Drie andere personen die reden in een huurauto zijn aangehouden, omdat zij honderden ponspacks (verpakkingen waarin drugs worden bewaard) verstopt hadden zitten in de deurposten en het dashboard. Van deze mannen werden ook merkbrillen, dure merkschoenen en ongeveer 3000 euro in beslag genomen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Onder invloed

Daarnaast zijn twee personen aangehouden op verdenking van rijden onder invloed, het niet kunnen tonen van geldige legitimatiebewijs en het hierbij opgeven van een valse naam. Een van hen bleek ook al gezocht te worden vanwege zijn betrokkenheid bij een inbraak.

52.000 euro

In totaal werd er door de politie van gemeente Rotterdam en de Belastingdienst 52.000 euro geïnd. Met een aantal personen is een regeling getroffen voor het innen van nog eens 24.700 euro op een later moment. Verder meldt de politie dat er diverse gebruikershoeveelheden verdovende middelen zijn gevonden en er grote hoeveelheid informatie opgehaald is, die gebruikt kan worden voor lopende onderzoeken.

Ondermijning

De politie Rotterdam legt nog eens uit wat ze precies met een actie gericht tegen ondermijning willen bereiken. "De aanpak van ondermijning is gericht op het duurzaam verstoren van criminele activiteiten, netwerken en structuren. Voorbeelden van ‘ondermijning’ zijn georganiseerde drugshandel, witwassen, fraude en cybercrime. Criminelen maken vaak misbruik van legale voorzieningen, bedrijven en instanties om illegale zaken uit te voeren. Door deze vermenging tussen onderwereld en bovenwereld komen bewoners en ondernemers in aanraking met ondermijnende criminaliteit."

Ster advertentie
Ster advertentie