FunX Rotterdam

Conducteur mishandeld en beroofd in trein tussen Rotterdam Centraal en Alexander

foto: Ter illustratie: ANP
  1. Newschevron right
  2. Conducteur mishandeld en beroofd in trein tussen Rotterdam Centraal en Alexander

Een conducteur van de Nederlandse Spoorwegen (NS) is vanmorgen mishandeld en beroofd in de trein tussen Rotterdam Centraal en Rotterdam Alexander. Volgens RTV Rijnmond werd de conducteur aangevallen door twee mannen, van wie er één na een zoektocht met een politiehelikopter is aangehouden.

Bespuugd, geslagen en beroofd

Het incident speelde zich vanmorgen om 07.35 uur af in de trein die onderweg was van Rotterdam naar Leeuwarden. Volgens een woordvoerder van de NS ontstond er een grimmige sfeer toen de conducteur de kaartjes van de mannen wilde controleren. Hij werd bespuugd, geslagen en beroofd. De verdachten namen onder meer de portofoon van de NS-medewerker mee.

De trein stopte op station Rotterdam Alexander, waar de reizigers in de trein werden geïnformeerd over het voorval. Vervolgens arriveerde de politie om in de trein op zoek te gaan naar de mannen. De verdachten bleken echter niet meer in de trein te zitten. Getuigen wezen de politie erop dat er een man met natte kleren was gezien. Mogelijk zijn de mannen via de nooduitgang van het station en een nabijgelegen sloot gevlucht. Het lukte de politie om één van de daders alsnog aan te houden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Afschuwelijk

Eelco van Asch, directeur operatie bij de NS, vindt het onbegrijpelijk wat er is gebeurd. "Het is afschuwelijk dat een collega dit tijdens zijn werk is overkomen. We willen allemaal weer heelhuids thuiskomen na het werk. Dit gedrag accepteren wij nooit." Hij roept alle reizigers die informatie over het voorval hebben op om zich te melden bij de politie. "De daders mogen hier niet mee wegkomen. Alle beelden en informatie delen wij met de politie. Onze zorg gaat nu uit naar onze collega die alle ondersteuning krijgt die hij nodig heeft."

Ster advertentie
Ster advertentie