Up 2 Date

19-jarige vrouw 40 minuten lang aangerand in trein

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. 19-jarige vrouw 40 minuten lang aangerand in trein

Een 19-jarige vrouw is gisteren veertig minuten lang door een man aangerand in de trein tussen Amsterdam en Alkmaar. Het personeel van de NS kon pas te hulp schieten op het moment dat ze uitstapte, omdat het slachtoffer eerder geen mogelijkheid zag om alarm te slaan.

Lege coupé

Het slachtoffer stapte in Amsterdam de trein in. Niet veel later kwam de man tegenover haar zitten en begon haar te betasten. De politie meldt op Twitter dat de coupé verder leeg was. Ook is er gedurende de reis geen conducteur of andere medewerker van de spoorwegdienst in de ruimte geweest. Er was daarom niemand die de vrouw te hulp kon schieten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Signalement

Agenten zijn gisteren na de melding direct een onderzoek gestart naar de verdachte, maar tot op heden zonder succes. "Hij is niet aangetroffen", schrijft de politie op Twitter. Inmiddels is er wel een signalement vrijgegeven. Het gaat om een witte man van ongeveer veertig jaar oud en 1.70 meter lang. De man kan te herkennen zijn aan zijn korte blonde haar en een tatoeage in zijn gezicht.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Alarm slaan

De politie wijst tot slot op het speciale alarmnummer van de NS en raadt iedereen aan om het nummer 0613181318 op te slaan. "In zo'n geval kun je met een WhatsAppje alarm slaan en dan kan Service & Veiligheid de man op het volgende perron opwachten."

Hulp bij seksueel grensoverschrijdend gedrag

Heb je zelf te maken (gehad) met seksueel grensoverschrijdend gedrag? Neem dan contact op met Centrum Seksueel Geweld. Dit kan gratis, vrijblijvend en anoniem. Zij bieden professionele hulp en kunnen je helpen bij het zetten van eventuele vervolgstappen. Zij zijn 24/7 te bereiken via 0800-0188 of via de chat op www.centrumseksueelgeweld.nl (van maandag t/m vrijdag van 16.00 – 06.00 uur en zaterdag en zondag van 20.00 tot 06.00 uur).

Ook kun je contact opnemen met Slachtofferhulp, MIND Korrelatie of Fier.

Ster advertentie
Ster advertentie