Up 2 Date

Conducteur onwel geworden en overleden na handgemeen met passagiers

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Conducteur onwel geworden en overleden na handgemeen met passagiers

Een 62-jarige conducteur van de NS uit Hengelo (Overijssel) is gisterenavond overleden na een handgemeen met twee zwartrijdende passagiers. Het incident vond plaats op station Hilversum. De politie doet onderzoek naar een verband tussen het handgemeen en het overlijden van de man.

Onwel op perron

De conducteur betrapte rond een uur of 11 's avonds twee zwartrijdende jongens van vijftien en zestien jaar. Volgens de politie ontstond er een woordenwisseling tussen de man en de passagiers zonder vervoersbewijs waarbij werd geduwd en getrokken.

De trein stond een tijdje stil, maar reed vervolgens door naar station Hilversum. De man werd in ieder geval onwel op het perron nadat het handgemeen had plaatsgevonden. Hulpdiensten hebben nog geprobeerd om de conducteur te reanimeren, maar hij overleed op het perron. Het is op dit moment niet duidelijk of het incident de reden is van de dood van de conducteur.

Diepbedroefd

Volgens de regionale omroep NH Nieuws werkte de conducteur al veertig jaar voor de NS. "We zijn vol ontsteltenis en diepbedroefd dat onze collega is komen te overlijden. Voor iedereen bij NS en vooral voor de nabestaanden", zegt een woordvoerder van NS. "Er moet goed onderzoek en goed medisch onderzoek worden gedaan naar wat zich heeft voorgedaan." Er is hulp ingeschakeld voor de nabestaanden en directe collega's van de overleden man. De betrokken jongens zijn inmiddels beiden aangehouden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie