FunX Rotterdam

Stripes Clothing winnaar van The Pitch juli

  1. Newschevron right
  2. Stripes Clothing winnaar van The Pitch juli
"Stripes Clothing is in een zin samen te vatten: made in prison, inspired by freedom", zo klonk een gedeelte van de winnende pitch van ondernemer Roy Oosterbaan. Samen met twee vrienden is hij twee jaar geleden het kledingmerk begonnen, dat vertelde hij in FunX City Rotterdam.

"We zijn hiermee begonnen na een rondleiding in de gevangenis. We hebben na die rondleiding zo'n uniek gevoel gehad over onze vrijheid, dat we het voor liefnamen en we dit gevoel graag via een kledingmerk aan zoveel mogelijk mensen willen vertellen." De kleding wordt geproduceerd door gedetineerden in Nederland, België en Frankrijk.Roy won The Pitch van ondernemer Robbert Kruik. Samen met zakenpartner Thomas Damen heeft hij het bedrijfje Scheids huren. De naam zegt het al, je kan een scheids huren, maar dan met heel veel voordelen. Bij hem kan je namelijk een onafhankelijke scheidsrechter huren voor het amateurvoetbal. "Hiermee garanderen wij dat de schijn van partijdigheid weg is en verkleinen wij de kans op agressie tegen de scheids. Daarnaast is het een goede kans voor toekomstige of bestaande scheidsrechters om met hun hobby bij te verdienen."

Suikeroom Pieter Hilhorst
Als winnaar krijgt Stripes Clothing extra ondersteuning via de Stichting Suikeroom. Pieter Hilhorst is hun nieuwe investeerder en zal Roy helpen om zijn onderneming nog succesvoller te maken.

Ster advertentie
Ster advertentie