Naar homepage
FunX Rotterdam

Vader gedode Negar (23) voelt zich schuldig: "Eigenlijk heb ik mijn dochter vermoord"

  1. Newschevron right
  2. Vader gedode Negar (23) voelt zich schuldig: "Eigenlijk heb ik mijn dochter vermoord"

De 23-jarige Negar werd vorige week dood aangetroffen in haar appartement in Hendrik-Ido-Ambacht. De Iraanse vrouw verhuisde dit jaar naar Nederland om in te trekken bij haar kersverse 28-jarige echtgenoot, een Iraniër die in Nederland studeert aan de TU Delft. Hij zit momenteel vast als verdachte. Negars Mahid Karooji is in Nederland om haar lichaam te repatriëren naar Iran. Aan RTV Rijmond vertelt hij dat hij zich schuldig voelt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

bang

"Eigenlijk kun je concluderen dat ik mijn dochter heb vermoord", vertelt hij emotioneel. Negar had al een paar keer aan haar ouders verteld dat ze door haar man mishandeld werd. "Iedere keer als mijn dochter ruzie had met haar man, belde ze mij en stelde ik haar gerust. Zij vertelde mij: 'Ik ben bang voor hem en ik kan niet met hem leven'."

Niet serieus

De mishandelingen vonden al plaats voordat het stel getrouwd was, bijvoorbeeld tijdens hun verlovingsreis naar Servië."Hij heeft haar aantal keren bij de keel gepakt en gezegd: 'Ik zal jou doden." En wij namen het niet serieus, we dachten dat het een grap was." Mahid wil niet teveel in details treden, omdat hij het politieonderzoek niet wil belemmeren, maar volgens hem is zijn dochter uiteindelijk op een dergelijke wijze om het leven gekomen.

Keuze

Mahid vertelt dat het erg moeilijk was om een geschikte partner voor zijn dochter te vinden. "Mijn dochter was geen doorsnee meisje. Ze was ontzettend energiek, ze was ontzettend slim." Negar wilde in eerste instantie dan ook niet met de 28-jarige man trouwen, maar haar vader had toch de keuze op hem laten vallen. En daar heeft hij spijt van.

"Nu begrijp ik dat mijn mening niet belangrijk was, dat de mening van mijn dochter belangrijker was, dat zij meer kennis had en meer gestudeerd had. En dat zij de juiste keuze had gemaakt."

Ster advertentie
Ster advertentie