FunX Rotterdam

Politie arresteert vijf Rotterdamse jongeren vanwege wapens in videoclip

  1. Newschevron right
  2. Politie arresteert vijf Rotterdamse jongeren vanwege wapens in videoclip

Agenten vielen woensdag zes panden binnen in Rotterdam nadat zij informatie verkregen over een videoclip op YouTube, waarin vuurwapens werden getoond. Er werden vijf verdachten aangehouden, onder wie drie minderjarigen.

Bivakmutsen, wapens en bedreigende teksten

In de clip dragen de jongeren volgens de politie bivakmutsen en rappen ze bedreigende teksten naar rivaliserende groepen. Ook zijn er messen en wapens te zien, waardoor er sprake van verdenking van wapenbezit was. Daarom vielen agenten woensdagochtend zes panden binnen in Kralingen, Crooswijk en Prins Alexander.

Bij die invallen vond de politie meerdere steek- en vuurwapens, die inmiddels in beslag zijn genomen. Op dit moment wordt onderzocht of de vuurwapens echt zijn. Een woordvoerder zegt tegen Rijnmond dat de politie in ieder geval aanwijzingen had om aan te nemen dat het om echte vuurwapens ging.

Ook drie minderjarigen aangehouden

Er werden uiteindelijk twee minderjarigen van 16 jaar en eentje van 17 aangehouden. De andere arrestanten zijn 18 en 25 jaar. Aangezien het onderzoek nog verdergaat, sluit de politie meerdere aanhoudingen dan er nu al zijn geweest niet uit.

Ster advertentie
Ster advertentie