FunX Rotterdam

Docenten Zadkine hielpen bij fraude met mbo-tentamens

  1. Newschevron right
  2. Docenten Zadkine hielpen bij fraude met mbo-tentamens

Een leraar die bij je langskomt met vragen én antwoorden van de toetsen die je moet maken... Het klinkt als een droom, maar het is echt gebeurd op het ROC Zadkine in Rotterdam. Docenten van de opleiding logistiek blijken te hebben meegewerkt aan fraude met tentamens. Daarnaast is er gesjoemeld met de aanwezigheidsregistratie van leerlingen. Twee docenten en een teamleider zijn inmiddels geschorst.

Maatregelen

Het klinkt te mooi voor woorden, maar het is het natuurlijk ontzettend oneerlijk tegenover de leerlingen die wel echt hun best doen. Luc Verburgh is de voorzitter van de Raad van Bestuur van Zadkine en vertelt dat hij erg geschrokken is van de ontdekking.

''Ik werd hier op 17 mei over geïnformeerd door twee docenten die aan de bel trokken. Ik ben me kapot geschrokken en heb direct maatregelen genomen.''

Tentamenfraude

Er waren al eerder signalen dat het er niet eerlijk aan toeging bij de opleiding logistiek. Dat vertelden bronnen aan Rijnmond en NOS. Uit intern onderzoek blijkt dat er inderdaad tentamenfraude heeft plaatsgevonden. Er zijn 60 tentamens ongeldig verklaard. In totaal gaat het om 41 leerlingen. Twee docenten zijn geschorst.

Studiefinanciering

Behalve tentamenfraude werd er ook gesjoemeld met de aanwezigheidsregistratie van de leerlingen. Dat heeft geen voordelen voor de instelling zelf, maar wel voor de leerlingen. Zij hebben mogelijk studiefinanciering ontvangen, terwijl ze niet naar school gingen. Inmiddels is de onderwijsinspectie op de hoogte van de zaak en gaan zij verder onderzoek doen.

Ster advertentie
Ster advertentie