Sport

Minuut stilte vooraf aan EK-kwalificatieduel tussen Ierland en Nederland

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Minuut stilte vooraf aan EK-kwalificatieduel tussen Ierland en Nederland

Voordat het Nederlandse nationale voetbalteam zondag tegen Ierland speelt, wordt er een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de mensen die zijn getroffen door de ernstige aardbeving in Marokko. De wedstrijd van Oranje begint zondag om 20.45 uur (Nederlandse tijd) in Dublin en is onderdeel van de kwalificatieronde voor het EK voetbal van 2024.

Minuut stilte

Niet alleen het Nederlands elftal zal een minuut stilte houden, ook alle andere vertegenwoordigende teams namens Nederland zullen dit doen. Daarnaast zullen alle teams in de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en de Vrouwen Eredivisie een moment van stilte houden voorafgaand aan hun eerstvolgende officiële wedstrijd. Verenigingen in het amateurvoetbal krijgen eveneens de mogelijkheid om zelf een minuut stilte te organiseren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Aardbeving

De KNVB heeft eerder al via sociale media steun betuigd aan de slachtoffers in Marokko. Ook internationale topteams en Nederlandse ploegen hebben hun steun uitgesproken voor de getroffenen.

Vrijdagnacht werd Marokko getroffen door een ernstige aardbeving. Er zijn al meer dan 2000 doden gevallen en naar verwachting zal het dodental nog verder oplopen.

Ster advertentie
Ster advertentie