Sport

Cristiano Ronaldo is veroordeeld tot 99 zweepslagen in Iran

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Cristiano Ronaldo is veroordeeld tot 99 zweepslagen in Iran

Vorige maand speelde Cristiano Ronaldo een voetbalwedstrijd in Iran, vanwege de Aziatische Champions League. De voetballer besloot van tevoren langs te gaan bij de Iraanse Fatemeh Hamami, die voor 85 procent verlamd is en kunst maakt met haar voeten. Tegen het einde van zijn bezoek was er ook nog even fysiek contact, wat hem een grote straf in het land heeft opgeleverd.

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo ontving tijdens zijn bezoek een van de portretten die Fatameh met haar voeten had geschilderd. Om zijn dankbaarheid naar haar te uiten, gaf hij haar naast een gesigneerd shirt, een knuffel en een kus op haar hoofd. Die laatste twee handelingen kwamen hem uiteindelijk duur te staan. Fysiek contact met een ongetrouwde vrouw wordt in Iran namelijk gezien als 'overspel’ en is volgens de wet strafbaar. Hierdoor riskeert de voetballer 99 zweepslagen als hij opnieuw naar Iran zou gaan.

Er zijn geen officiële aanklachten geweest zijn over het voorval, maar een groep Iraanse advocaten zou de zaak wel opgepakt hebben. Het is niet duidelijk of de straf ook daadwerkelijk wordt uitgevoerd, waanneer Ronaldo het land betreedt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie