Sport

Ronaldo over rivaliteit met Messi: "Wie Ronaldo goed vindt hoeft Messi niet te haten"

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Ronaldo over rivaliteit met Messi: "Wie Ronaldo goed vindt hoeft Messi niet te haten"

Het lijkt erop dat er na vijftien jaar een einde is gekomen aan de concurrentie tussen Cristiano Ronaldo en Lionel Messi. Dat laat Ronaldo weten tijdens een persconferentie van het Portugese elftal.

'Geschiedenis geschreven'

Aangezien Ronaldo en Messi jarenlang op het hoogste niveau voetbalden, werden de twee sterspelers constant met elkaar vergeleken. De vriendschappelijke vete tussen Ronaldo en Messi bereikte een hoogtepunt toen ze respectievelijk bij Real Madrid en FC Barcelona speelden. Nu beide voetballers niet meer op het hoogste niveau spelen, vindt Ronaldo dat er een einde is gekomen aan de eeuwige rivaliteit tussen hen. "Het was een gezonde rivaliteit die de supporters prachtig vonden. Wie Cristiano Ronaldo goed vindt, hoeft Messi niet te haten en andersom. We zijn allebei goed. We hebben geschiedenis geschreven en blijven dat doen", aldus de Portugees.

Hoewel Ronaldo alleen maar lovende woorden heeft voor de 36-jarige Argentijn zegt hij dat ze niet opeens vrienden zijn. "We hebben vijftien jaar op hetzelfde toneel gespeeld. En ik zal niet zeggen dat we vrienden zijn, want we hebben nooit samen gegeten, maar we zijn professionele collega's met veel respect voor elkaar."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wereldtoneel verlaten

Cristiano Ronaldo en Lionel Messi vertrokken allebei dit jaar naar clubs buiten Europa en verlieten daarmee het wereldtoneel. Ronaldo besloot in januari Manchester United te verlaten voor het Saoedische Al-Nassr na onenigheid met trainer Erik ten Hag. Lionel Messi vertrok in juli naar het Amerikaanse Inter Miami na twee seizoenen bij Paris Saint-Germain te hebben gespeeld. Beide seizoenen wist hij landskampioen te worden met PSG.

Ster advertentie
Ster advertentie