Sport

Anwar El Ghazi over zijn posts op social media: "Sta achter alles wat ik heb gedeeld"

foto: Voetbalzone
  1. Newschevron right
  2. Anwar El Ghazi over zijn posts op social media: "Sta achter alles wat ik heb gedeeld"

Anwar El Ghazi staat achter alles wat hij op social media heeft gedeeld. Dat laat de voetballer weten in gesprek met Voetbalzone. De voormalig speler van FSV Mainz werd weggestuurd bij zijn club nadat hij zich openlijk uitsprak over maatschappelijke thema's.

El Ghazi heeft geen spijt

Als één van de weinige voetballers koos Anwar El Ghazi ervoor om zich uit te spreken over de oorlog in Palestina. Zijn uitspraken schoten bij FSV Mainz echter in het verkeerde keelgat, waardoor de club afstand van hem nam. In gesprek met Voetbalzone laat de aanvaller weten geen spijt te hebben van zijn uitingen en nog steeds overal achter te staan. Volgens El Ghazi zorgt de opkomst van social media ervoor dat voetballers hun mening kunnen geven als ze dat willen. "Het zorgt ervoor dat we kunnen opkomen voor onrecht, zoals ik heb gedaan."

De voetballer ziet op social media ook een positieve ontwikkeling wat betreft voetballers die zich maatschappelijk inzetten. "Ik zie dat steeds meer mensen impact maken en goede doelen willen steunen. Zo zetten veel voetballers zich in om bijvoorbeeld zieke kinderen te helpen en ze een onvergetelijke dag te geven."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wat is er gebeurd?

El Ghazi werd door FSV Mainz in eerste instantie op non-actief gezet, nadat hij op Instagram berichten deelde waarin hij steun betoog aan Palestina. De voetbalclub kwam naar buiten met een verklaring waaruit bleek dat ze El Ghazi nog een kans gaven. In de verklaring stond namelijk dat de voetballer niet meer achter zijn oude bericht zou staan. De aanvaller ontkrachtte dit echter, waarna hij een eigen statement op Instagram plaatste waarin hij zijn ongenoegen over de uitgebrachte verklaring deelde. Hierna werd hij ontslagen door de club.

De voetballer heeft de pech dat een speler maximaal voor twee clubs mag uitkomen in één seizoen. Dat staat in de regelementen van de FIFA. El Ghazi heeft aan het begin van het seizoen minuten gemaakt voor PSV en vervolgens ook voor FSV Mainz. Dat betekent dat hij in het nieuwe voetbaljaar pas weer in actie mag komen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie